رونق گیشه سینمای ایران که از ابتدای سال کلید خورده بود در سه ماه سوم سال هم ادامه داشت. در پرونده ای اتفاقات ریز و درشت اکران پاییز ۹۵ را آنالیز کرده است؛ گیشه به کام چه کسانی بود؟ شگفت انگیزها کدام اند؟ کدام ستاره ها سوختند؟ و..
روزنامه هفت صبح – احمد رنجبر: رونق گیشه سینمای ایران که از ابتدای سال کلید خورده بود در سه ماه سوم سال هم ادامه داشت. در پرونده ای اتفاقات ریز و درشت اکران پاییز ۹۵ را آنالیز کرده است؛ گیشه به کام چه کسانی بود؟ شگفت انگیزها کدام اند؟ کدام ستاره ها سوختند؟ و…
پیش بینی کرده بودیم اما خیلی مطمئن نبودیم رونق گیشه سینماها از نوروز به پاییز برسد. همین اول اقرار کنیم که گیشه فقط به کام چند فیلم بوده و این که می گوییم «رونق سینمای ایران» معنای موفقیت همه فیلم ها را نمی دهد. منتها فراموش نکنیم که در سایه صف های طولانی «فروشنده» و «سلام بمبئی» است که دیگر فیلم ها نیز به فروش می رسند.
به هر حال دیدن عدد ۲۲ میلیارد جلوی جمع فروش پاییز اتفاقی ویژه است. به ویژه آن که در این فصل معمولا سینمای ایران رونق دیگر ایام را ندارد. وانگهی محرم و صفر امسال با پایین مقارن شده بود و خب در این دو ماه فیلم های کمدی سهمی از گیشه ندارند. با پایان صفر «سلام بمبئی» و «آس و پاس» اکران شدند و جانی تازه به گیشه بخشیدند. این دو فیلم می توانند نفس اکران زمستان هم باشند. تازه «خوب، بد، جلف» امکان نمایش عمومی پیدا نکرد و گرنه پاییز نود و پنج جزو پاییزهای مثال زدنی می شد.
در سه ماه سوم سال اکران «فروشنده» که از شهریور شروع شده بود ادامه یافت. بعد «سلام بمبئی» آمد و رکورد فروش روز افتتاحیه فیلم اصغر فرهادی را شکست. فیلم فرهادی هم «من سالوادور نیستم» را پشت سر گذاشت و از آن طرف «آس و پاس» کمک خود را بالا می کشد و اسمش را میان پرفروش های سال ثبت خواهدکرد.
گیشه فقط به کام کمدی ها نبود؛ فیلم جسورانه بهروز شعیبی سلیقه سخت پسندها را جلب کرد و فروش غیرمنتظره ای داشت. فروش «سیانور» به نزدیک دو میلیارد و پانصد میلیون تومان رسید. «خشکسالی و دروغ» با چند میلیون کمتر پشت این فیلم قرار دارد. علاوه بر «سیانور»، دو فیلم «متولد ۶۵» و «نفس» را باید شگفتی های اکران قلمداد کرد. بعضی فیلم ها هم غیرمنتظره بودند، مثل «یتیم خانه ایران» که توقع نمی رفت یک میلیارد فروش را تجربه کند.
گیشه پاییز «شکست خورده» کم ندارد؛ از بازیگرانی که نتوانستند به کمک فیلم هایشان بیایند تا فیلم هایی که کسی از آمدنشان خبردار نشد؛ مثل «شرفناز»، «حریر»، «ابوزینب»، «قبیله من» و… حاشیه اصلی پاییز تداوم سیاست تحریم حوزه هنری است که اجازه نمی دهد بعضی فیلم ها در سینماهایش اکران شود. ماجرای جم هم هنوز تمام نشده و پخش تیزر فیلم ها یقه سازندگان را گرفته است.
اکران «مشکل گیتی» بعد از سه هفته متوقف شده و معلوم نیست ادامه یابد یا نه. سینما روزان روز گذشته این طور گزارش داد: در حالی که ساعاتی قبل اعلام شده بود طبق تصمیم گیری شورای صنفی نمایش سرگروه زندگی متعلق به فیل توقیفی «مشکل گیتی» به «ما همه گناهکاریم» تعلق گرفته است اما غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در اظهارنظری تازه گفته است سرگروه زندگی در اختیار فیلم جایگزین قرار نگرفته است.
فرجی گفته است: فیلم سینمایی «ما همه گناهکاریم» در گروه آزاد اکران می شود و اگر مشکل فیلم «مشکل گیتی» حل شود می تواند به اکران خود در سرگروه ادامه دهد.
رکوردشکن ها
سلام بمبئی
«سلام بمبئی» در میان تبلیغات فراوان به سینماها آمد؛ همکاری مشترک سینمای ایران و هند و حضور بنیامین بهادری و همسرش شایلی محمودی مقابل دوربین فیلم، شاخک ها را حساس تر کرده بود. همین اتفاق باعث شد «سلام بمبئی» در روزهای نخست با استقبال مواجه شود و فیلم با فروش بیش از ۵۰۰ میلیون تومان در ۶۵ سالن رکورد فروش افتتاحیه سینما ایران را که در اختیار «فروشنده» بود، شکست.
البته فیلم فرهادی در روز اول ۲۵ سالن در اختیار داشت که ۲۶۰ میلیونی شد و کمی قبل «لانتوری» بدون داشتن سنیماهای حوزه هنری به فروش ۱۴۱ میلیون تومانی در روز افتتاحیه دست یافته بود. به هر حال رکورد فروش افتتاحیه در سال ۹۵ در کارنامه قربان محمدپور ثبت شد.
محمدرضا گلزار
در سال هایی که ستاره های سینمای ایران کارآیی سابق را از دست داده اند حضور محمدرضا گلزار در هر فیلمی فروش آن را بیمه می کند. او در پاییز دو فیلم «خشکسالی و دروغ» را روی پرده داشت و «سلام بمبئی» با بازی او همچنان بر اکران سینماهاست. «خشکسالی و دروغ» ساخته شد اما سازندگان برای تضمین گیشه، در نسخه سینمایی سراغ یک سوپراستار رفتند و همین باعث شد موفقیت فیلم در گیشه فراتر از انتظار باشد. بدون گلزار، فیلم به این رقم نمی رسید.
«سلام بمبئی» برخلاف «خشکسالی و دروغ» تماما براساس مختصات سینمای عامه پسند ساخته شده که طبعا محمدرضا گلزار بهترین انتخاب است. این فیلم تا الان هفت میلیارد فروش داشته است و حتما جزو یکی از سه فیلم پرفروش ۹۵ خواهدبود.
حاشیه های اکران
تحریمی های حوزه هنری
حوزه هنری در سال جاری بار دیگر به سیاست تحریم فیلم ها بازگشته است و اجازه اکران برخی فیلم ها را در سینماهایش نمی دهد. این نهاد «آس و پاس» را ابتدا تحریم کرد و بعد از یک هفته سالن هایش را در اختیار فیلم قرار داد.
«خشکسالی و دروغ» هم هیچ وقت از فهرست تحریمی ها خارج نشد. شورای صنفی نمایش هم در مقابل اعلام کرد فیلم های تحریم شده توسط حوزه هنری دو هفته بیشتر اکران می شوند. این خط و نشان حوزه و شورای صنفی در حالی ادامه دارد که پای مجلس شورای اسلامی به میان آمده است. فاطمه ذوالقدر، عضو کمیسون فرهنگی گفته: «تقسیم بندی فیلم ها بعد از دریافت پروانه نمایش از سوی حوزه فراقانونی است…»
پ ن: به علت طولانی بودن مطلب قسمت مربوطه در سایت قرار گرفت .
نظر شما چیه ؟
نظرات شما بعد از تایید در سایت نشان داده می شود.
۱- در دیدگاه های خود از کلمات زشت یا رکیک استفاده نکنید!
۲- لینک و تبلیغ دیگر سایتها (هر لینکی) در دیدگاه ها، حذف میشود.
۳- لطفا در صورت امکان دیدگاهتان را در بخش مربوطه بنویسید.
۴- از گذاشتن مطالب نامربوط شبیه به جوک، طالع بینی و شعر در دیدگاه ها خودداری کنید.
5- سوالات شخصی از نویسنده یا کاربران فقط با رضایت خودشان پاسخ داده می شود.
در صورت رعایت نکردن موارد بالا حق این را داریم که دیدگاهتان را منتشر نکنیم!
دوستانی که با نام کاربری خود وارد سایت شدند نیازی به وارد کردن ایمیل در بخش نظرات ندارند
و باقی دوستان باید ایمیل خود را وارد کنند تا نظرشان ثبت شود.
برای ثبت نام در سایت از این لینک استفاده کنید.