بیشترین تندیس جشن حافظ به نام «عاشقانه» و «لانتوری»

 

هفدهمین جشن حافظ در اولین سال غیاب علی معلم، شنبه شب در تالار وزارت کشور با حضور اهالی سینما و تلویزیون برگزار شد.

هفدهمین جشن سینمایی و تلویزیونی حافظ شب گذشته (۲۱ مرداد) در حالی برگزار شد که برای اولین بار، علی معلم بانی و برگزارکننده این جشن در آن حضور نداشت.

به گزارش فیلم‌نت نیوز، شب گذشته جشن حافظ با اهدای جوایز به برگزیدگان پرونده امسال خود را بست. در این جشن آثاری چون فروشنده، ماجرای نیمروز، لانتوری، عاشقانه و لیسانسه‌ها بیشترین جوایز را به نام خود ثبت کردند.

،

مراسم هفدهمین جشن سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و طنین سرود جمهوری اسلامی آغاز شد. بعد از آن کلیپی به یاد شهید محسن حججی، مدافع حرم که به تازگی در سوریه به شهادت رسید، در سالن پخش نمایش داده شد.
ایمان معلم، پسر کوچک زنده‌یاد علی معلم در شروع مراسم به روی صحنه  آمد و به مهمانان به فارسی و انگلیسی خوش آمد گفت. او سپس اعضای هیات داوران جشن را معرفی کرد.  خسرو دهقان، آرش خیروی، جواد طوسی، امیر پوریا، مانی باغبانی، هیوا مسیح، علیرضا مجمع، محمدرضا لطفی، امیررضا نوری پرتو، کسری ولایی، دکتر امیرهوشنگ هاشمی، آذر معماریان و امید معلم اعضای هیات داوران جشن امسال و از هیات تحریریه مجله دنیای تصویر بودند که در ابتدای مراسم یک به یک معرفی می‌شوند.

مهران مدیری  به دعوت امید معلم برای اجرای مراسم روی صحنه آمد و اجرایش را با یاد علی معلم آغاز کرد: «خیلی کار سختی به من واگذار شده که به جای علی معلم در این جایگاه قرار بگیرم و برنامه را اجرا کنم. مطمئنم که این جاست و از این همه شور و نشاط و همت شما کیف می‌کند.» بعد از حرف‌های مهران مدیری، کلیپی از تصاویر و اجرای علی معلم در تمام جشن‌های پیشین حافظ در سالن پخش شد و مهران مدیری از حضار خواست که به یاد علی معلم یک دقیقه سکوت برقرار شود.

نخستین جایزه اهدایی هفدهمین جشن حافظ تندیس «علی معلم» بود. تندیس مزین به طرح فیروزه و نام علی معلم که به یاد زنده‌یاد علی معلم، برای اولین‌بار میان جایزه‌های جشن حافظ جای گرفت.  اصغر فرهادی اولین برنده این تندیس بود.  او که در مراسم حضور نداشت، با ارسال یک فایل تصویری با اهالی سینما در این جشن همراهی کرد.  او در این ویدئو از این جایزه تشکر کرد و برای ادامه راه ماهنامه «دنیای تصویر» و جشن حافظ آرزوی موفقیت کرد. ساره بیات به نماینذگی از فرهادی، تندیس را تحویل گرفت.

اهدای جوایز جشن با اهدای جایزه بزرگداشت یک عمر فعالیت نوشتاری، به شهرام جعفری‌نژاد اعطا شد. جواد طوسی، منتقد قدیمی و از برندگان پیشین این جایزه با دعوت مدیری برای تقدیر از او به روی صحنه آمد. بعد از این جایزه، مهران مدیری برای اعلام بزرگداشت یک عمر دستاورد هنری بالای صحنه آمد و اعلام کرد امسال از محمدعلی کشاورز، بازیگر قدیمی و مشهور سینما و تلویزیون ایران به پاس یک عمر فعالیت هنری پربار تجلیل خواهد شد. از آنجایی که محمدعلی کشاورز به علت بیماری امکان آمدن بالای صحنه را نداشت، جمشید مشایخی و مهران مدیری به پایین صحنه رفتند و جایزه را به محمدعلی کشاورز اهدا کردند. این جایزه میان تشویق بسیار حاضران در جشن، به کشاورز اهدا شد.

بخش‌های مختلف جوایز  هفدهمین جشن سینمایی حافظ، با صدای علی معلم اعلام شد و  داریوش ارجمند برای اهدای جایزه بهترین فیلم مستند روی صحنه آمد. جایزه بهترین فیلم مستند به دیپلماسی شکست ناپذیر آقای نادری ساخته بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم اهدا شد.

جایزه بهترین فیلمنامه تلویزیونی، آغازگر جوایز بخش تلویزیون هفدهمین جشن حافظ بود. مهران مدیری از آزیتا حاجیان و کورش تهامی برای اهدای این جایزه دعوت کرد و جایزه بهترین فیلمنامه تلویزیونی به سروش صحت و ایمان صفایی برای سریال لیسانسه‌ها اهدا شد.

جایزه بعدی، تندیس ویژه هیات داوران بود و امیر پوریا برای اهدای آن روی صحنه آمد و برای اهدا جایزه گفت: «علی معلم بر خیلی مسائل با مدیران فرهنگی اختلاف داشت. از جمله مشکلاتی که ابتدای انقلاب برای ستاره‌ها درست کردند. امشب من به نمایندگی از هیات داوران قرار است تندیس ویژه را به کسی اهدا کنیم که خود من یکی از ویژگی‌های زیبایی شناختی او را تدریس می‌کنم. سورپرایز امشب ما را حمید نعمت‌اله و علیرضا رئیسیان برای اهدای این جایزه اعلام خواهند کرد.» با حضور اهداکنندگان، جایزه ویژه هیات داوران میان تشویق حضار، به محمدرضا گلزار برای بازی در سریال عاشقانه و فیلم سلام بمبئی اهدا شد. محمدرضا گلزار با ابراز خوشحالی از دریافت این جایزه گفت: «خیلی ممنونم. تشکر می‌کنم از هیات محترم داوران جشن وزین دنیای تصویر. جای آقای معلم خیلی خالی است و مطمئنم همه شما با من هم عقیده‌اید که ایشان اینجا حضور دارند. من این جایزه را بعد از هفده سال به فال نیک می‌گیرم و از همه طرفداران و مردم عزیزم که همراهی‌ام کردند، ممنونم.»

،

میلاد کی مرام و الهام حمیدی برای اعلام برنده جایزه بهترین بازیگر زن کمدی تلویزیون به روی سن آمدند. جایزه بهترین بازیگر زن کمدی تلویزیونی به سیما تیرانداز برای سریال پادری اهدا شد. مرجانه گلچین تندیس حافظ بهترین بازیگر مرد کمدی تلویزیونی را به هوتن شکیبا برای بازی در سریال لیسانسه‌ها اهدا کرد.

جوایز بازیگری تلویزیون با اهدای تندیس حافظ بهترین بازیگر زن درام تلویزیون ادامه پیدا کرد. امین حیایی و هنگامه قاضیانی میان شوخی‌های مهران مدیری با مدل موی خاص امین حایی، این جایزه  به ساره بیات برای سریال عاشقانه اهدا کردند.

پوران درخشنده برای اهدای جایزه بهترین بازیگر مرد درام تلویزیونی بالای سن آمد و جایزه را به هومن سیدی برای سریال «عاشقانه» اهدا کرد. هومن سیدی بعد از دریافت جایزه گفت: «فکر می‌کنم فقط در ایران اتفاق می‌افتد که آدم در آن واحد هم خوشحال باشد و هم ناراحت. خوشحالم برای این جایزه و ناراحتم برای نبود علی معلم.»

مهناز افشار و بهاره کیان‌افشار برای اهدای بهترین کارگردان تلویزیون روی صحنه آمدند، افشار قبل از اهدای جایزه با یادی از علی معلم از جایزه محمدرضا گلزار ابراز خوشحالی کرد: «چقدر خوشحالم که رضا گلزار عزیز جایزه گرفت. سوپراستار سینمای ایران است و نوش جانش! سال گذشته آقای معلم خیلی به خاطر برخی مسائل بازخواست شد. الان به آن افراد می‌گویم دلتان نمی‌سوزد؟ حرفی نزنیم که بعدها از آن پشیمان شویم». مهناز افشار و بهاره کیان‌افشار تندیس حافظ بهترین کارگردان تلویزیون را به کارگردان سریال‌شان،  منوچهر هادی برای «عاشقانه» اهدا کردند. منوچهر هادی با دریافت این جایزه گفت: «عاشقانه‌ای‌ها تشویق! این جایزه اول متعلق به همه بچه‌های عاشقانه است و بعد به مامان سوفیا! یکتا ناصر عزیزم. یاد آقای معلم گرامی. لطفا به افتخارشان بایستید و تشویقش کنید!»

مهران مدیری از  غلامرضا نیکخواه، مهران غفوریان، یوسف تیموری و رضا داوودنژاد دعوت کرد تا برای اهدا تندیس بهترین مجموعه تلویزیونی  روی صحنه بیایند. این چهار نفر که مهران مدیری آن‌ها را  «چهار قند!» معرفی کرد، تندیس حافظ بهترین مجموعه تلویزیونی را به سریال «لیسانسه‌ها» اهدا کردند.

تندیس‌های بخش تلویزیون با معرفی بهترین چهره تلویزیونی ادامه پیدا کرد. لادن مستوفی و یکتا ناصر دو تندیس این بخش را هدا کردند. تندیس اول به حسان علیخانی برای ماه عسل اهدا شد. احسان علیخانی جایزه‌اش را به شهید مدافع حرم محسن حججی تقدیم کرد: «بین نامزدها دو رفیق دارم به اسم رامبد جوان و عادل فردوسی پور. آقای مدیری هم که کارش درست است، اما انگار با من قهر است که چرا به برنامه‌اش نرفته‌ام. نکته آخر، اولین تصویری که پخش شد متعلق به او بود. هرکدام از ما تلقی خاصی از شجاعت داریم. چند روزی است که عکسی دست به دست می‌شود. نگاه کردن به چشمان «محسن حججی» خیلی سخت است. دوست دارم این جایزه را تقدیم کنم به خانواده او.»

سعید راد برای اعلام نفر دوم روی صحنه آمد. راد قبل از اهدای جایزه گفت:‌«‌من می‌خواهم جلوی عکس علی معلم بایستم و به او سلام کنم. همه سالن به او سلام کنید! من ده سالی است که در جشن حافظ شرکت می‌کنم. یک‌بار هم از من تقدیر شد که از هر جایزه‌ای که گرفته‌ام برایم باارزش‌تر بود. به تمام بزرگان احترام می‌گذارم و از حضور تمام جوانان ستاره سینمای ایران خرسندم. اما دوست دارم امشب اسم یک نفر را بیاورم که به نظرم خیلی باشکوه بازی می‌کند: نوید محمدزاده. خیلی جمله‌ها را می‌توانم به سینماگران بگویم، اما از نظر من این مرد فوق‌العاده است. چقدر ما از این افراد کم داریم، وقتی که در این سطح قرار می‌گیرند و می‌شوند مهران مدیری!» .مهران مدیری با بردن این جایزه، با پنج تندیس حافظ رکورددار این جشن مستقل سینمایی شد.

در ادامه جشن،  همایون ارشادی برای اهدای نشان عباس کیارستمی روی صحنه آمد و گفت: «عباس کیارستمی و علی معلم حضور فیزیکی کنارمان ندارند اما حضور معنوی‌شان سال‌ها کنار ما خواهد بود. این نشان برای کسی است که در سینما جسارت به خرج بدهد. جایزه عباس کیارستمی امسال اهدا می‌شود به رضا درمیشیان»

جایزه بهترین موسیقی آغازکننده جوایز بخش سینما هفدهمین جشن حافظ بود. تندیس حافظ بهترین موسیقی متن به کیهان کلهر برای فیلم  لانتوری اهدا شد. تندیس حافظ بهترین دستاورد هنری هم  به عبدالله اسکندری برای طراحی چهره‌پردازی سه‌بعدی «لانتوری» تعلق گرفت. اسکندری با دریافت این جایزه گفت: «از هیات داوران تشکر می‌کنم و به رضا درمیشیان هم بابت جایزه‌اش تشکر می‌کنم. از شهامت و محبتش نسبت به خود من ممنونم»

در ادامه مراسم کلیپی خاطره‌انگیز از برندگان درگذشته سال‌های گذشته جشن حافظ روی نمایشگرها پخش شد و حضور علی معلم در این ویدیو بسیار پررنگ بود.

لوریس چکناواریان تندیس حافظ بهترین ترانه تیتراژ به سالار عقیلی برای قطعه «خون غزل» اهدا کرد و سالار عقیلی با یادی از افشین یداللهی قطعه خون غزل را به طور زنده برای حاضرین در جشن اجرا کرد. مهران مدیری بعد اجرای سالار عقیلی گفت: «امشب از همه درگذشتگان یاد شد. می‌خواهم نام عارف لرستانی را بیاورم. روحش شاد.»
در ادامه اهدای جوایز بخش سینمایی، جایزه بهترین تدوین به سجاد پهلوان زاده برای ماجرای نیمروز تعلق گرفت و جایزه بهترین فیلمبرداری به هومن بهمنش برای اژدها وارد می‌شود اهدا شد.

دکتر محمد سریر و سیروس الوند برای اهدای تندیس حافظ بهترین فیلمنامه روی صحنه آمدند. اولین تندیس این بخش  به رضا عطاران برای فیلمنامه دراکولا اهدا شد. عطاران بعد از دریافت جایزه‌اش گفت: «سلام به همه! خوشحالم که این جشن دوباره برگزار می‌شود. ممنونم از هیات داوران. فکر می‌کنم همین که فهمیدند من سواد نوشتن دارم، بهم جایزه دادند! می‌دانم که یکی از رای‌ها مال علی آقاست. مرسی.»

تندیس دوم حافظ برای بهترین فیلمنامه سینمایی اهدا شد به نرگس آبیار برای فیلمنامه «نفس».

جایزه بهترین بازیگر زن را سارا رسول‌زاده و بهرام بهرامیان اهدا کردند و در بخش بهترین بازیگر زن دو جایزه اهدا شد. برنده اول فاطمه معتمدآریا برای بازی در فیلم آباجان بود. معتمدآریا  پس از دریافت جایزه‌اش گفت: «من دوبار به این جشن آمده‌ام. یک‌بار با آقای معلم و یک بار بدون آقای معلم. خوشحالم که هنوز این جشن برگزار می‌شود و فکر می‌کنم همه می‌دانند چرا برگزار می‌شود.» برنده جایزه دوم بهترین بازیگر زن هم به  الناز شاکردوست برای بازی در فیلم مبارک اهدا شد. شاکردوست با دریافت این جایزه گفت:  «خدا را شکر می‌کنم. خیلی جا خوردم و اصلا توقعش را نداشتم. این جایزه برایم خیلی ارزشمند است چون متعلق به جشن مستقلی است که می‌دانم نیت بنیان‌گذارش تا چه حد پاک بوده است.»

در بخش بهترین بازیگر مرد سینما سه جایزه اهدا شد.  نخستین تندیس بهترین بازیگر مرد سینما، به جواد عزتی برای بازی در «ماجرای نیمروز» تعلق گرفت. جایزه دوم به شهاب حسینی برای فیلم «فروشنده» اهدا شد. سومین جایزه هم به نوید محمدزاده برای فیلم «لانتوری» تعلق گرفت. نوید محمدزاده هنگام دریافت جایزه‌اش گفت:«آقای مدیری را از نزدیک دیدم! خیلی از گرفتن این جایزه خوشحالم. این دومین بار پیاپی است که این جایزه را می‌گیرم. سال قبل، یک مرد خوش‌پوش، خوش‌رو و خوش‌بو بین ما بود، اما امشب او را نمی‌بینم. هرچند نشانه‌هایش در همسر و بچه‌هایش هست. اما جایزه اصلی امشب را سعید راد به من داد! آقای راد! ما هنوز باید از تنگنا شما و کندو بهروز وثوقی یاد بگیریم. وقتی حرف از سوپراستار می‌شود، فقط اسم فردین می‌آید! من مرید فنی زاده و شکیبایی هستم. هرگز نمی‌شود بزرگانی چون بهروز وثوقی و ناصر ملک مطیعی را از تاریخ سینمای ایران پاک کرد. به رضا درمیشیان هم تبریک می‌گویم و در آخر، جایزه‌ام را تقدیم می‌کنم به تک تک قربانیان اسیدپاشی.»

تندیس بهترین کارگردان سینما به محمدحسین مهدویان برای «ماجرای نیمروز» اهدا شد و او در سالن حضور نداشت و سیدمحمود رضوی جایزه او را گرفت.
مهران مدیری از شش نفر برای اهدای جایزه بهترین فیلم دعوت کرد و از حضار درخواست کرد  با تمام قدرت برایشان دست بزنند: «امید معلم، الناز شاکردوست، فاطمه معتمدآریا، کیهان کلهر، پوریا پسر خسرو شکیبایی، عبدالله اسکندری.». بعد از روی صحنه آمدن این شش هنرمند، جایزه تندیس بهترین فیلم به فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی اهدا شد. فرید مصطفوی، مدیر تولید «فروشنده»  روی سن آمد و جایزه «فروشنده» را گرفت.

هفدهمین جشن سینمایی حافظ با اهدای این جایزه پایان یافت.

 




نظر شما چیه ؟


کد امنیتی *


نظرات شما بعد از تایید در سایت نشان داده می شود.
۱- در دیدگاه های خود از کلمات زشت یا رکیک استفاده نکنید!
۲- لینک و تبلیغ دیگر سایتها (هر لینکی) در دیدگاه ها، حذف میشود.
۳- لطفا در صورت امکان دیدگاهتان را در بخش مربوطه بنویسید.
۴- از گذاشتن مطالب نامربوط شبیه به جوک، طالع بینی و شعر در دیدگاه ها خودداری کنید.
5- سوالات شخصی از نویسنده یا کاربران فقط با رضایت خودشان پاسخ داده می شود.
در صورت رعایت نکردن موارد بالا حق این را داریم که دیدگاهتان را منتشر نکنیم!
دوستانی که با نام کاربری خود وارد سایت شدند نیازی به وارد کردن ایمیل در بخش نظرات ندارند
و باقی دوستان باید ایمیل خود را وارد کنند تا نظرشان ثبت شود.
برای ثبت نام در سایت از این لینک استفاده کنید.